Luksushotellit Suomessa

Suomesta on tullut erityisesti viime vuosikymmenien aikana erittäin suosittu matkakohde erityisesti aasialaisten, venäläisten ja muiden eurooppalaisten keskuudessa. Matkalla voi majoittua monilla tavoilla, mutta luksusmatkalla ainut kunnioitettava vaihtoehto on oikea luksushotelli. Edes Helsingin parhaat majapaikat eivät aivan vedä vertoja luksushotelleille, joista moni sijaitsee juuri pääkaupungissa, mutta myös Pohjois-Suomesta ja läheltä Venäjän rajaa löytyvät omat luksushotellinsa. Monia hotelleista on kuvailtu jopa itsessään riittäväksi syyksi matkalle Suomeen.

Hotelli Haven

Hotelli Haven on vuonna 2009 avattu luksushotelli. Se on Suomen ensimmäinen hotelli, joka on päässyt Small Luxury Hotels of the World -ketjun jäseneksi. Hotellissa on neljä huoneluokkaa: Comfort, Style, Lux ja Lux Sea View. Hotellin yhteydessä on kolme huippuluokan ravintolaa; Finnjävel, Restaurant Haven ja Bystro. Hotelli sijaitsee Unioninkadulla ja huoneiden ikkunoista avautuu merinäkymä Helsingin Eteläsatamaan. Seitsemänkerroksisen hotellin sisustuksessa on käytetty rauhoittavia värejä ja kuvioituja huonekaluja. Hotellin aulassa rätisee takkatuli, ja vieraat voivat nauttia kupposen kuumaa mukavissa nojatuoleissa tulen äärellä.

Hotelli Kämp

Yksi kuuluisimmista Suomen luksushotelleista on Hotelli Kämp, joka sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Esplanadin puiston laidalla. Hotellissa ovat yöpyneet monet kansainväliset julkisuuden henkilöt aina Justin Bieberistä urheilujoukkueisiin. Se on päässyt monissa arvosteluissa Euroopan parhaiden hotellien joukkoon. Legendaarinen majapaikka avattiin vuonna 1887. Elegantti, hienostunut ja moderni yritys tarjoaa vierailijoilleen vain parasta laatua, ja hotellin sijainti nostaa sen arvoa entisestään. Erinomaiset mahdollisuudet shoppailuun ja yöelämään tarjoava hotelli on keskellä kaikkea. Hotellin yhteydessä palvelee Kämp-ravintola sekä moderni aasialainen ravintola Yume. Halutessaan vieraat pääsevät myös nauttimaan hotellin kylpylän palveluista.

Sokos Hotel Torni

Sokos Hotel Torni on yksi Helsingin ikonisimmista hotelleista. Hotelli avattiin 1930-luvulla Helsingin keskustaan. Budjettimatkailijat tuntevat Tornin enemmän hotellin näköalatornista, josta näkyy kaupungin keskustan joka puolelle. Näköalatornissa on baari, josta ostettuja juomia voi siemailla kaupungin parhaiden näkymien äärellä, mutta sinne pääsee myös ilmaiseksi. Itse hotelli on funk-tyylinen, jossa on mukana hippunen trendikkyyttä ja roppakaupalla arvokkuutta. Hotellin huoneet on jaettu kolmeen eri tyyliin, joista asiakas voi itse valita mieluisimman. Tyylit ovat art deco, funktionalismi ja jugend. Hotellin kalusteisiin ei törmää missään muualla koko maassa, sillä ne on suunniteltu nimenomaan Hotelli Tornille. Osa huoneista on lähellä näköalatornia ja tornin huippua, ja sieltä näkymät ovat myös näkemisen arvoiset.

Best Western Premier Hotel Katajanokka

Best Western Premier Hotel Katajanokka ei ole samanlainen luksushotellielämys kuin kaupungin muut hotellit. Aiemmin vankilakäytössä ollut rakennus muutettiin vuonna 2007 hotelliksi, jossa niin huoneet kuin palvelukin ovat erittäin korkealuokkaisia. Sen ravintola, Jailbird, muistuttaa rakennuksen alkuperästä, mutta vankilaruoasta ei ole tietoakaan.

Sokos Hotel Levi

Lapissa Levi-tunturin juurella sijaitsevassa Sirkan kylässä sijaitseva Sokos Hotel Levi on majoittanut asiakkaita luksustyyliin jo vuodesta 2008 asti. Hotellin teemana on suomalaisuus sekä Lapin luonto, joka näkyy erityisesti sisustuksessa: kivi, puu sekä luonnonläheiset värit täyttävät hotellin aulaa, käytäviä ja huoneita. Hotelliin kuuluu kolme rakennusta, joiden teemoina ovat eri vuodenajat. Useimmissa huoneissa on yksityinen sauna.

Rantasipi Imatran Valtionhotelli

Rantasipi Imatran Valtionhotelli sijaitsee Imatran koskella, aivan lähellä Venäjän rajaa. Kyseessä on näyttävä jugendtyylinen linna, joka tarjoaa kauniin ulkomuotonsa lisäksi laadukkaan majoitusvaihtoehdon sekä hyvän palvelun vierailleen. Rakennus on seissyt paikoillaan jo vuodesta 1903 ja on vuosien varrella ollut muun muassa sotilassairaala ja armeijan tukikohta. On siis sanomattakin selvää, että hotellissa yöpyminen on todellinen historiallinen kokemus. Hotellissa on ylellinen kylpylä ja lähistöllä sijaitsee Vuoksen kauniit kansallismaisemat.