Erikoisempia majoitusvaihtoehtoja Suomessa

Mikäli etsit hieman tavallisesta poikkeavaa majoitusta, on sitäkin tarjolla erilaisissa ympäristöissä ympäri maata. Eteläisessä Suomessa on mahdollista yöpyä vaikkapa autiolla majakkasaarella ja kokea meren eri elementit. Maaseudun rauhaa kaipaaville on tarjolla maatilamajoitusta hyvinkin erilaisissa miljöissä, mutta kaikissa kuitenkin on määräävänä tekijänä maaseudun luonnonmukainen elämänmeno. Jos mielenkiintona on kalastus, löytyy sen harrastajille hyviä majoitusvaihtoehtoja aivan kalavesien ääressä sijaitsevilta mökeiltä, joita on tarjolla monen tasoisena.

Talviaikaan valittavana on erilaisia hiihtokeskuksia, joissa voi majoittua vaikkapa keskieurooppalaiseen tyyliin rakennetuissa alppimajoissa tai korkeatasoisissa hotelleissa. Pohjoisen Suomen kaamosaikaan voi ihailla revontulia tai yöpyä vaikkapa jäähotellissa jäisissä sängyissä porontaljoilla maaten. Vaikka Suomen kasinohotellit ovatkin vasta suunnitteilla, voi sillä aikaa nauttia näistä muista eksoottisista elämyksistä.

Aurora Bubble

Aurora Bubble on mökki, jonka katto on tehty lasista kupolin muotoon niin, että se tarjoaa 360 asteen näkyvyyden taivaalle. Tässä majoituksessa voi kokea vaikuttavat revontulien henkeäsalpaavat näytelmät pohjoisen yössä. Aurora Bubble sijaitsee Nellimissä Inarin suuren järven rannalla. Aurora Bubbles kuuluu osana Hotel Nellimin majoitusvaihtoehtoihin. Hotellissa on myös muita huoneita, jotka kaikki on sisustettu perinteiseen saamelaistyyliin luontoa mukaillen.

Arctic Lighthouse Hotel

Arctic Lighthouse Hotel tarjoaa pohjoista luontoelämystä hieman erilaiseen tyyliin. Hotelli sijaitsee Perämeren rannikolla, Hailuodon saarella, Marjaniemen majakan juurella entisessä luotsiasemassa. Se tarjoaa upeat näkymät merelle. Hailuoto kuuluu Suomen kansallismaisemiin, joten ympäristö on kokemisen arvoinen. Hailuoto on suuri saari, jonne pääsee lautalla, kesäaikaan lauttamatkaan kannattaa toki varata aikaa. Huikeiden maisemien lisäksi saari tarjoaa myös hyvän ympäristön ulkoiluun ja vaikkapa marjastukseen. Talviaikaan saarelle pääsee jäätietä pitkin. Tuolloin matalasesongin aikaan hotelli ei ole auki jatkuvasti, vaan talviaikaan vain tilauksesta.

Tertin Kartano

Tämä viehättävän romanttinen Kartanohotelli ja ravintola sijaitsee Mikkelissä, 5-tien varrella. Siellä asiakkaita hemmotellaan kulinaarisin nautinnoin ja savolaisella vieraanvaraisuudella. Tertin kartanon historiasta on merkintöjä aina 1500-luvulta lähtien. Silloisista kirjoista löytyy maininta Hintsalan Rusthollista, josta varustettiin mies ja ratsu silloisen Ruotsin kuninkaan armeijaan.

Hotellihuoneet sijaitsevat idyllisessä maalaismaisemassa viljelyspeltojen ympäröiminä. Tertissä harjoitetaan edelleen perinteistä maanviljelystä, eli se on paitsi hotelli ja ravintola, myöskin toimiva maatila. Tämä yhdistelmä onkin harvinaisempi.

Tertin kartanon keittiö on erikoistunut savolaiseen pitoruokaan ja onpa heiltä äskettäin ilmestynyt aiheeseen liittyvä keittokirjakin. Lisäksi sen ruokareseptejä löytyy myös heidän kotisivuiltaan, josta voi hakea ohjeet omaan suosikkiruokaansa.

Kartanossa on neljän hehtaarin kokoinen puutarha, jossa jokainen viherpeukalo voi käydä tutustumassa paikallisiin erikoisuuksiin. Keväällä puutarhan kaunistus on kirsikkapuutarha.

Hotelli Punkaharju

Etelä-Karjalan Punkaharjulla sijaitsee tyylikkäästi restauroitu Hotelli Punkaharju. Se on saanut paljon huomiota mediassa, sillä yrityksen taustalla toimii entinen malli Saimi Hoyer. Vaikka paikka saattaa kuulostaa syrjäiseltä, on sieltä matkaa Savonlinnaan ainoastaan 30 kilometriä.

Hotelli on boutique-hotelli, jossa on tarjolla yhden ja kahden hengen huoneita sekä korkeatasoisia sviittejä. Siellä on myös muuta aktiivista toimintaa, kuten musiikkiesityksiä, runoiltoja ja ulkoilutapahtumia. Monet julkisuudesta tutut henkilöt esiintyvät niin ikään teemailloissa.

Hotellin yhteydessä on ravintola, joka keskittyy laadukkaisiin ja paikallisiin ainesosiin. Se on tunnettu maukkaasta ruuastaan, ja lounaalle voi piipahtaa esimerkiksi ohikulkumatkalla. Lisäksi tarjolla on erillinen terassimenu, josta voi nauttia esimerkiksi lasillisen ohessa. Alueella on myös paikallistuotteisiin keskittynyt puoti, josta voi ostaa muun muassa paikallista keramiikkaa sekä elintarvikkeita.